Diş estetiği

ygafmin tarafından 11 Mayıs 2013 tarihinde Güzellik kategorisine eklendi.

Yazıyı okuyan kişi sayısı 62 ve yorum yapan kişi sayısı Yorum Yapılmadı.

Hemen Başla

Devlet tarafından desteklenen sağlık turizmine diş estetiği de girdi. Diş ve Çene Cerrahı Dr. Nihat Tanfer, “Hastalar artık havaalanından limuzinle karşılanıp diş estetiği yaptırıyorlar” diyor

Türkiye’ ye dünyanın pek çok ülkesinden diş estetiği yaptırmak için hasta gelmeye başladı. Diş ve Çene Cerrahı Dr. Nihat Tanfer; bu konudaki sorularımızı yanıtladı: Diş estetiği olmak isteyen yabancı hastalar; en iyi otellerde kalmak, limuzinle karşılanmak, gece kulüplerinde eğlenmek mi, yoksa en ucuz tedaviyi mi almak istiyorlar? 


Büyük bir grup hasta; limuzinle alınmak, en iyi restoranlarda yemek yemek istiyor. Bu hasta grubu bütün bunları İstanbul’da yaparken, sağlıklı bir ağza da kavuşmak istiyor. Sağlıklı ağza kavuşabileceği belirli yerleri önceden araştırıyor. Bunun dışında yurt dışında 6 milyon Türk yaşıyor. Onlar da artık ucuz ve makul fiyatlı merkezlerde çalışan, aynı zamanda da rahatlıkla Türkçe konuşup anlaşabilecekleri doktorları arıyor. 

LİBYA’DAN HASTA GELİYOR 


Türkiye’de neden diş estetiği diğer ülkelere göre daha ucuz?
Çünkü dünyada diş laboratuvarları; harcadıkları mesai karşılığı bedel alırlar. Örneğin; İsviçre’de hekim azı dişini beş saatte işliyorsa, beş saatlik ücret alır. Türkiye’de beş saatte de işlese, dişin fiyatını alır. 
Hangi ülkelerden Türkiye’ye hastalar geliyor? 
Afrika hariç bütün ülkelerden hasta geliyor. Son zamanlarda Libya’dan çok hasta gelmeye başladı. 
Amerikalılar nasıl bir gülümseme istiyorlar? 
Amerikalılar çok doğal bir gülümseme istiyor. Aslında artık bütün dünya doğala döndü. Çok fazla abartılı, gösterişli diş yapısından giderek uzaklaşılıyor. Temiz ve sağlıklı bir ağız isteniyor. 
Diş estetiği yaptırmak isteyen bir Amerikalı; Türkiye’de ne kadar süre kalıyor, nerelerde tatil yapıyor?
Minimum 10 gün kalıyor. İstanbul’da bir turistin görebileceği her yeri görüyor. Kendisini havalimanından limuzinle alıyoruz. Arzu ederse, rehberlik hizmeti de veriliyor. Yapılan işleme göre, beslenme programını organize ediyoruz. 15 gün kalmak isterse, bir haftalık Bodrum tatilini de tedavi sürecine ekleyebiliyoruz. 

DİŞİ 1.5 MİLİMETRE BÜYÜTMEK KİŞİYE HOŞ BİR GÜLÜŞ SAĞLAR
Diş estetiği yaparken; kişinin yüzündeki oranı çok fazla değiştirmemek gerekiyor.
Tedavide; dişi 1.5 milimetre büyüterek hoş bir gülüş tasarımı yapabilirsiniz. Ancak 3 milimetre büyütürseniz; çirkin bir görüntüye neden olursunuz. 
Küçük diş, ağzı küçük olanlarda iyi durur. Temiz ve beyaz olması da çok önemlidir. 
Kişinin ten rengi ve dudak yapısı çok önemlidir. Onun için biz bütün hastaların önce fotoğraflarını çekeriz. 
Gülüş estetiği yaparken; botoksa karşıyım çünkü botoks geçici bir tedavidir ve hastayı kandırmak anlamına geliyor. Benim hekimlik anlayışıma göre son derece gereksiz bir müdahale. Bana göre hastayı kandıran her türlü işlem yanlıştır. Diş beyazlatma da bunlardan biridir. 

TEDAVİDEKİ EN BÜYÜK HATA NE?
Tedavideki en büyük hata; hastanın her dediğini yüzde 100 dinleyip ona göre uygulama yapmaktır. Hastanın hayal ettiği dişlerle fiziki yapısı birbiriyle uyumlu olmayabilir. Çok küçük ağızlı biri; çok büyük ve gösterişli dişler hayal edebilir. Ancak hekim bunu uygularsa, yanlış olur. Hayalle gerçeği en uygun haliyle bir araya getirmek hekimin görevidir. İlk andan itibaren de bunu hastaya anlatmalıdır.

AMERİKALI RESİMLE BİZE BAŞVURMAZ
Tom Cruise’un gülümsemesi hâlâ en çok istenen tasarım mı? 
Hollywood’da neredeyse herkeste diş estetiği var. Ünlülerin çoğu belirli bir formatta kendilerini toparlatıyor. Bize başvuran Amerikalı hastaların ise kafalarında çok fazla idolleri yok; ellerinde resimlerle gelen çok az. Çoğu sağlıklı olsun, kaliteli malzeme kullanılsın ve güzel gülebileyim mantığında. Ancak gelenler, olabildiğince beyazlık peşinde. 
Estetiği güzel görünmek için mi yaptıyorlar, ihtiyaçları olduğu için mi? 
Gülüş estetiği kariyer için de çok önemli hale geldi. Artık sosyal ortamlarda gülüş dizaynı olmazsa olmaz oldu. 

AVRUPALI, DOKTORA TESLİM OLMUYOR
Amerikalı hastalarla, Avrupalı hastalar arasında fark var mı? 
Evet, yüzde 100 fark var. Amerikalılar çok daha rasyonel, Avrupalılar çok daha statükocu yani bağlı oldukları doğrulardan vazgeçemiyorlar. Amerikalılar doktora kendilerini teslim ediyor, Avrupalılar’da ‘her şeyi ben bilirim’ havası var. Tedavinin içine bizzat dahil oluyorlar. Ben son noktada her zaman hastayla ortak çalışma yapılması taraftarıyım. Bütün dişleri yapıp rengine karar verdikten sonra son görüntüyü hasta ile birlikte rötuşlamak daha doğru olur. “Ben yaptım, oldu” demek doğru değil. 

DEVLET SAĞLIK TURİZMİNİ DESTEKLİYOR
Devlet sağlık turizmini destekliyor mu? 
Ekonomi Bakanlığı yani hükümet sağlık turizmine çok ciddi destek veriyor. Bu destek son zamanlarda; hastanın uçak biletinden yurt dışında yapılan reklamlara kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Konuya ait etiketler

Görüşlerinizi bize yazın