2013 makyaj trendleri

ygafmin tarafından 30 Ocak 2013 tarihinde Güzellik kategorisine eklendi.

Yazıyı okuyan kişi sayısı 45 ve yorum yapan kişi sayısı Yorum Yapılmadı.

Hemen Başla

Sonbahar defilelerinde makyajın kahramanı göz kalemleriydi. Artık kedi gözü makyaj bile sıradan ve demode sayılabilir. Yeni sezon sadece kıyafetlere değil, makyaja da daha cesur bir dokunuş getirdi. Daha renkli bir kadın olmak için beklediğiniz fırsat bu sezon elinizde olacak gibi görünüyor.

Pembe göz kalemi

Pembe yeni siyah oldu. Artık siyah göz kalemleri ne kadar yaygın ve kullanışlıysa pembe de öyle olacak. İnanamadınız değil mi? Bekleyin ve görün! Farklı tonlarda kırmızılar bu sezon göz makyajının en önemli trendlerindendi, ilk kez kırmızı göz makyajının sokakta da kullanılabilecek versiyonlarını gördük. Aslında gelişen bu trend…

Tabii doğru tonu bulmak da büyük önem taşıyor. Sarışınsanız ve açık renk gözleriniz varsa açık pembeyi, kumral ve açık renk gözleriniz varsa gerçek pembe tonlarını; koyu renk gözleriniz varsa eflatuna çalan pembeleri kullanabilirsiniz. Esmerseniz ve koyu renk gözleriniz varsa çok koyu pembeleri kullanabilirsiniz. Eğer gözleriniz ela ya da yeşilse ten rengine çalan pembeleri de deneyebilirsiniz.

Çift katlı dipliner

Tıpkı oje gibi artık diplinerın da çift katlısı makbul… Kıvrık hatlı belirgin grafik uygulamalar hem retronun, hem de fütüristik akımın tüm özelliklerini taşıyor. Elbette günlük hayatta modeldeki gibi bir göz makyajıyla gezmenizi sosyal çevreniz açısından(!) önermiyoruz, fakat bir trend başladığında modaya dönüşen onun uygulanabilir yanlarıdır.

Yani uçları daha kıvrık dipliner uygulamaları düşünün, daha kalın hatlarla göz pınarlarınızdan başlayıp kirpiklerinizi daha dolgun gösteren bir makyaj deneyebilirsiniz.

Üçgen ayrıntılar

Bu da benzer şekilde algılamanız gereken bir trend… Göz çevrenize üçgenler çizip gezmeyeceksiniz. Diplierınızı uyguladıktan sonra kalın hatları bir üçgene bağlayıp çok seksi bakışlar elde edebilirsiniz. Diplinerın görevi gözlerinizi daha büyük göstermek değil mi? Göz kapaklarınızı işaret eden böyle bir üçgen bunu sağlamanın en kolay yollarındandır. 

Erdem’in podyumunda gördüğümüz bu modelde çift renkli eyeliner ve diplinerlar kullanabilirsiniz.

Noktalar

Şimdi uygulaması daha kolay, fakat çok fazla seçenek sunmayan sticker makyaj bantları da var. Özellikle çılgın göz makyajları için podyumlarda bu sezon bol bol kullanıldı. Onların en kibarı da küçük noktacıklar…

Eğer göz kapağınızı döşemekten hoşlanmıyorsanız alt kirpiklerinizin hemen altına böyle bir model deneyebilirsiniz. Alt kirpiklerinize hafifçe maskara sürmeyi de unutmayın. Aralarda görünen tatlı renkler derin bakışlar sağlayacak. Dikkat etmeniz gereken tek şey uygulamayı kesinlikle gözünüzün tamamına uygulamamak…

Dağılmış makyaj görüntüsü

Dumanlı göz makyajı da artık sıkılıp bir evrime girdi. Artık daha cesur ve yüz kat daha seksi!

Her zaman uyguladığımız göz farını kaşımıza doğru dağıtacağız. Aynı uygulamayı alt kirpikleriniz için de denemelisiniz. Bronz ya da füme tonlarında göz farı kullanabilirsiniz. Arkası fırçaı çift fonksiyonlu göz kalemlerinin sayısının bu kadar artmasının sebebi bu makyaja hazırlıktı, zamanı geldi!

 

 

 

Konuya ait etiketler

Görüşlerinizi bize yazın