Lipoliz: Yağlarınızla vedalaşın!

ygafmin tarafından 5 Şubat 2013 tarihinde Estetik kategorisine eklendi.

Yazıyı okuyan kişi sayısı 31 ve yorum yapan kişi sayısı Yorum Yapılmadı.

Hemen Başla

Lipoliz (Lipolysis) nedir? 

Lipoterapi, lipodissolve veya liposuction iğnesi olarak da bilinir. Bu güncel estetik tedavi ile ilgili olarak Türkiye Hastanesi Dermatoloji Uzmanlarından Dr. Zekayi KUTLUBAY açıklamalarını kısaca şöyle;

Lipoliz; narkoz almadan vücuda herhangi bir bıçak darbesi vurulmadan vücut ve yüz bölgesindeki yağ birikimlerini yok eden bir tedavi yöntemidir. Lipolizin en önemli özelliği ameliyat gerektirmeden yağlardan kurtulma olanağı vermesidir.

Lipoliz yönteminde “soya lecithini”nden elde edilen “phosphatidylcholine” maddesi kullanılmaktadır. Bu madde insan vücudunda bulunan ve yağ metabolizmasında önemli rolü olan bir maddedir. Aslında bu madde yaklaşık on yıldır kolesterol düşürmek amacıyla ilaç olarak da kullanılmaktadır. Yöntemin amacı bu maddeyi yağ fazlalığı olan bölgelere enjeksiyon ile vererek arzu edilen bölgelerdeki yağların eritilmesidir.

Vücuda enjekte edildiğinde yağ hücresinin zarını eritiyor. Hücre içindeki yağ, karaciğer tarafından eritiliyor. Bu yöntemde yağ hücresinin zarı eritildiği için sayısal tipte artan yağ hücresi çoğalmalarında çok etkilidir. Bu nedenle belli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kalkar.

Lipoliz nasıl etki eder? 
Bu tedavi yöntemi vücuttaki bölgesel yağ birikimlerini deride gevşemeye yol açmadan yok edebilmektedir. Çünkü doğal yollardan yağ yıkılımını arttırmaktadır. Beklenilen kozmetik sonuçlar 4–8 seans arasında gerçekleşmektedir.

Lipoliz hangi amaçlarla kullanılır?
Lipoterapi yağlanmaya bağlı şekil bozuklukları, Selülit tedavisi, jinekomasti, lipom ve göz etrafındaki yağların giderilmesinde, gözaltı torbalanmalarında kullanılmaktadır. Yaklaşık beş yıldır kolesterol birikintisi olarak adlandırılan gözaltındaki yağların yok edilmesinde etkili olmuştur. Ayrıca cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra ortaya çıkabilen şekil bozukluklarının tedavisinde de uygulanabilir. Özellikle sellülitin meydana getirdiği portakal kabuğu görünümünün yok edilmesinde çok etkilidir. Erkeklerin sırt yağ birikintilerinin tedavisinde alternatifsizdir.

Lipoliz hangi bölgelerde etkilidir? 
Lipoliz vücuttaki yağlar dışında gıdıyı, çene altındaki yağları ya da gözaltındaki torbaları da azaltabiliyor. Liposuction yapılması zor olan koltuk altı bölgesinde de oldukça etkilidir. Ayrıca kollar, karın, bel, kalça, basen ve bacak bölgesinde uygulanabilmektedir. Dengeli beslenme uygulandığı ve egzersizle desteklendiği sürece sonuçlar uzun sürelidir.

Lipolizin yan etkileri nelerdir? 
Önemli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Geçici olarak şişkinlik, hassasiyet, kaşıntı ve morarma olabilir. 48 saat içinde geriler.

Lipoliz konusunda bilimsel veriler mevcut mudur? 
Lipoliz dünya çapında yapılmış 2000 araştırmanın sonrasında hastalarda uygulanmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde başarısız sonuçlar elde etme imkanı yüzde üçten azdır. Bunun yanında uygulanan hastaların %72.41’i daha ilk seansta memnuniyet verici sonuçlara ulaşmış. Hastaların % 65’inde Selülit gözle görülür oranda azalmış ve % 70’i ilk dört seansta bir beden incelmiştir.

Lipolizin avantajları nelerdir?
Lipolizin birçok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle uygulama sırasında genel anestezi gerekmediği için oldukça güvenlidir. Acı vermediği için de çok kolaydır. İyileşme süreci hızlı, uygulamadan sonra kişinin hastanede kalması da gerekmiyor. Ayrıca hastanın vücudunda iz bırakmıyor. Sadece operasyondan sonra uygulanan yerde hafif kızarıklıklar meydana geliyor. Diğer yağ alma yöntemlerine göreyse oldukça hesaplı.

Lipoliz kaç seans uygulanmalıdır?
Lipolizin kaç seansta başarılı olacağı kişinin kilosuna, yaşına ve vücudundaki yağ miktarına göre değişiyor. Genellikle sorunlu bölgelere minimum iki ile dört seans uygulanması gerekiyor. Hastaların %80’i ikinci seanstan sonra vücutlarındaki değişikliği fark ediyorlar. Her seanstan sonra, vücut doğal yollarla çözülen yağ atıklarını kendi kendine sıfırlıyor.

Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Yapılan ilacın miktarı, bölgeye göre verilecek doz ve doğru şekilde uygulanması çok önemlidir. Bu yöntemin kesinlikle uygulanamayacağı durumlar şu şekilde sıralanabilir:

•18 yaşında küçük hastalar, 
•Gebe veya emziren kadınlar, 
•Şeker hastaları, 
•Karaciğer ve ya böbrek bozukluğu olan hastalar, mevcut bir infeksiyon geçiren hastalar.

Konuya ait etiketler

Görüşlerinizi bize yazın